Aanraden op Facebook

Deelnemen

De derde Gentse Dag van de Dialoog vindt plaats op zaterdag 19 november 2011 van 14u tot 16u30. Het thema is Oog voor je buur(t). Om 17u is er een afsluitmoment in het Stadhuis Gent.

Je kunt meedoen als deelnemer, dialoogbegeleider, gastvrouw of gastheer van een dialoogtafel of als organisatie.

Als deelnemer

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Dag van de Dialoog? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt jouw organisatie, collega’s, vrienden of buren overhalen om samen een tafel te organiseren. Je kunt je ook altijd zelf aanmelden. Kies een locatie en meld je daar aan. Als je liever niet alleen aanschuift bij onbekende mensen, dan kun je je ook samen inschrijven met een vriend of vriendin. Alles kan, niets is onmogelijk!

Inschrijven

Als dialoogbegeleider

Heb je al eens aan een dialooggesprek meegedaan en wil je nu zélf het gesprek leiden? Of vind je het sowieso een leuk idee om een dergelijk gesprek te leiden? Geef je naam op! We zijn altijd op zoek naar gespreksleiders. Let wel: je kunt alleen als gespreksleider actief zijn als je vooraf bij ons een training hebt gevolgd. Ervaring leert ons dat het noodzakelijk is om de dialoogmethodiek vooraf te oefenen. Tevens praten wij op die vorming de gespreksleiders bij over het centrale thema. Dat gebeurt in een prettige sfeer met collega-gespreksleiders en levert de eerste inzichten en boeiende gesprekken op.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of telefoneren naar 09 224 22 65.

Als gastvrouw of gastheer van een dialoogtafel

Ook jij kunt thuis een dialoogtafel organiseren. Woon je in een straat waar je mensen wel groet, maar niet echt spreekt? Wil je een vriendengroep samenbrengen en een dialoog laten voeren? Wat dacht je van het uitnodigen van de bewoners uit je appartementsblok? De Dag van de Dialoog is daarvoor een mooie gelegenheid.

Hoe pak je het aan?

  • Zorg voor acht deelnemers. Spreek de mensen aan, laat foldermateriaal zien (dat kun je krijgen bij Vormingplus of bij Intercultureel Netwerk Gent) en nodig ze uit.
  • Beslis of je zelf de dialoog wilt leiden, of dat je liever deelneemt. Zelf de dialoog leiden betekent een training volgen. Deelnemen betekent dat er iemand naar je toekomt om het gesprek te begeleiden. Heb je thuis geen plaats, dan zoeken wij mee naar een geschikte plek voor jouw groep.
  • Registreer je via dit inschrijvingsformulier. Wij nemen contact met je op voor verdere afspraken en materiaal.
  • Op de dag zelf zorg je voor een tafel met negen stoelen. Maak er gerust een uitnodigende, gezellige tafel van.
  • Na de dialoog kom je met de deelnemers die zin hebben naar het afsluitmoment.

Als organisatie

Gentse organisaties zijn van harte welkom om één of meerdere dialoogtafels te organiseren. Wat je nodig hebt is een locatie, een tafel waaraan acht mensen kunnen zitten en een gespreksleider. De gesprekken duren twee uur. Verder richt je je tafel gezellig in met een drankje en een koekje. De personen aan jouw dialoogtafel nodig je zelf uit. Vormingplus kan je ondersteunen bij het vinden van een gespreksleider en deelnemers. Wij trainen de gespreksleider, zodat hij of zij het gesprek goed in de vingers heeft. Wij voorzien jouw organisatie ook van flyers, posters en ander materiaal om de ruimte aan te kleden.
Heb je een ruimte beschikbaar, maar zie je geen mogelijkheid om zelf deelnemers uit te nodigen? Laat ons dat dan weten.

De Dag van de Dialoog bied je de kans om te netwerken met organisaties uit andere sectoren, met andere doelstellingen, maar wel met tenminste één gelijklopende interesse. Dit eerste contact opent perspectieven voor allerlei soorten initiatieven en projecten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of per telefoon 09 224 22 65.